Zwangerschap / bevalling

Ik ben een tienermoeder ...


Ik zit op een bankje in het park en zie een mooi gekleed stel met een mooie kinderwagen, die waarschijnlijk een fortuin, mooie glimlachen en geluk op het gezicht heeft gekost. Ik kijk naar mezelf en zie een tiener die binnenkort betrokken moet raken bij de wereld van ouders die naar het gezicht van een slapende baby lopen en staren. Ik kijk weer naar dit gelukkige gezin en er komt maar één ding bij me op, kan ik het me veroorloven? Zal mijn kind alleen gelukkig zijn met wat ik hem kan geven?
Mijn naam is Dominika, ik ben 17 jaar oud en 8,5 maanden oud zoon. Na een tijdje verklaar ik dat ik een trotse MAMMA ben.

Ik werd zwanger toen ik 16 jaar oud was na 8 maanden met Krzysiek. De familie kwam erachter in de 3e maand van de zwangerschap, toen mijn tante me naar een gynaecoloog bracht. Ik huilde, maar ergens diep in mijn hart voelde ik dat ik nu misschien mijn geluk ergens zou vinden dat ik niet veel in mijn leven had.

Er waren verschillende mogelijkheden

We hebben elke mogelijkheid overwogen, hoewel we onmiddellijk de gedachte opzij zetten om het kind ter adoptie te plaatsen. We wilden onze zoon zo goed mogelijk opvoeden. Krzyś was altijd bij me: de hele zwangerschap door. Onmiddellijk, toen hij erachter kwam, zocht hij naar mogelijkheden om zelfs het kleinste inkomen te verdienen, zonder de school te verlaten. Hij ging naar de technische school in de eerste klas. We hebben allebei gezegd dat leren een prioriteit voor ons is, want alleen dankzij afstuderen zullen we onze kleintje een beter leven geven. En zo gingen de maanden voorbij onder het teken van angst en vele onbekenden. Bij elke geldstroom zorgden we voor beddengoed, matras en cosmetica voor de peuter. We waren van plan om te blijven leven ...

Werk en geld

Tijdens de vakantie vond Krzyś een baan voor slecht geld, maar probeerde nog steeds te volharden. In de zomer hebben we onze schoolboeken verkocht en, naast wat we al hadden, konden we ons een echt geweldige kinderwagen veroorloven met een kinderwagen, autostoel, enz. Het soort dat we allemaal om ons heen hadden. Ik was blij.

Bevalling

Op 28 augustus 2011, om 3 uur, braken mijn wateren, Krzyś kwam snel naar het ziekenhuis. Toen hij bij me was, voelde ik dat alles goed zou gaan. Tot ... vanwege het feit dat hij op zijn 18e verjaardag 5 maanden oud was, kon hij niet bij mij zijn. Ik was diepbedroefd.
In plaats daarvan was zijn zus bij me.

Om 9.44 beviel ik van een mooie jongen. Het eerste wat ik wilde weten is of mijn kind gezond is en in staat is om ze zo snel mogelijk te knuffelen. Na 3 dagen verlieten we het ziekenhuis en dit is waar het echte LEVEN begon.

Leven met een kind

Het is moeilijker omdat ik niet bij Krzys woon. Daarom breng ik het grootste deel van mijn tijd alleen met onze zoon door. Toch kunnen we met Krzys opschieten.

We zijn al meer dan 2 jaar samen, maar we denken er niet aan om te trouwen, we willen ervoor zorgen dat onze relatie duurt.

Ik ga naar school in het weekend, dan zijn we bij Krzyś en hij blijft bij de kleine, hij gaat doordeweeks naar school en dus gaan de volgende maanden voorbij.

Hoe anderen ons zien

Helaas komen we nog steeds negatieve meningen tegen over het vroege moederschap. Als ik kon, zou ik waarschijnlijk wachten tot mijn leven zich stabiliseerde, maar als er geen manier is om te kiezen, moet je de last van de consequenties dragen.

Vanaf deze plek waarschuw ik jonge mensen tegen vroeg ouderschap. Ik ben niet meer zonder mijn zoon verhuisd sinds ik zwanger was. Gedurende deze tijd raakte ik echter al mijn vrienden kwijt die altijd ondersteuning boden en ergens tussen de vierde en vijfde partij verdwenen. Nu ben ik omringd door mensen die ik op één hand kan rekenen - helaas.

Op dit moment heb ik echter het gevoel dat het me is gelukt. Er is een kring van mensen die nog steeds achter mijn rug over mijn leeftijd fluisteren en deze "arme", volgens hen, een baby in een kinderwagen, en ik probeer ernaar te kijken vanuit een ander perspectief. Het kind gaf me een reden om door te gaan en te proberen er het maximale uit te halen.

Een groot nadeel van mensen is onder andere compartimentering. Hoewel ik probeer niet te worden verrast, hoor je uiteindelijk zoveel over moeders die op jonge leeftijd kinderen krijgen en ze later ergens aan hun lot overlaten. Hoe dan ook, ieder van ons moet nadenken voordat hij een andere persoon beoordeelt en niet alleen een jonge moeder, maar ook vaders, omdat ze ook bestaan. Net als meisjes kunnen ze voor een kind zorgen: baden, inbakeren, voeden ...

Mijn beroep

Hij vraagt ​​ook warm ouders van tieners. Probeer niet boos te zijn. Meisjes die al voldoende afbrokkelen op hun hoofd zullen niet meer slagen kunnen opvangen, vooral van hun geliefden.

Laten we jonge moeders steunen - veroordeel ze niet onmiddellijk tot veroordeling en roddel om elke hoek. Zodra je ons wat vertrouwen geeft, zul je zien dat we meer waard zijn dan je zou denken. En ondanks alles zijn we net als andere vrouwen, alleen moeders.

Door deze tekst te schrijven, ga ik veel mensen bewijzen dat het mogelijk is om in elke situatie het hoofd te bieden en mijn zoon te laten zien dat ik ondanks zo jonge leeftijd in staat was hem tot mijn hele wereld te maken. Elke glimlach van Ksawery bevestigt mijn overtuiging dat ik een goede moeder ben, en ik geef er geen roddels over - voor niets ter wereld, want als we drie zijn, doet er verder niets toe.


Video: TIENERMOEDER . . OEPS IK BEN ZWANGER MAM! (Januari- 2022).