Zwangerschap / bevalling

Moet u supplementen nemen tijdens zwangerschap en borstvoeding?


Elk jaar weten we meer en meer over de impact van voedsel en voedingsstoffen op de ontwikkeling van de foetus. Helaas is het, ondanks het gevarieerde dieet, erg moeilijk om zoveel voedingsstoffen te leveren als een kind in ontwikkeling nodig heeft. Dat is de reden waarom de meeste artsen supplementen aanbevelen. In tegenstelling tot wat je denkt, is foliumzuur niet alles. U kunt overwegen om andere ingrediënten te nemen.

Zijn supplementen nodig tijdens de zwangerschap?

Je kunt stellen dat niet dat een evenwichtig, zeer zorgvuldig dieet je in staat stelt om alle waardevolle ingrediënten te leveren. Houd er echter rekening mee dat de vraag naar veel belangrijke stoffen tijdens de zwangerschap toeneemt.
Bovendien kan de aanstaande moeder een probleem hebben met de levering van stoffen die belangrijk zijn voor het functioneren van de zwangerschap, vanwege:

  • gebrek aan eetlust
  • braken,
  • bloedarmoede,
  • sigaretten roken,
  • meervoudige zwangerschap,
  • chronische ziekten
  • ondergewicht voor de zwangerschap.

Vitaminesupplementen moeten altijd met een arts worden geraadpleegd. Het wordt afgeraden om zelf voorbereidingen te treffen.

Foliumzuur tijdens de zwangerschap

De meeste toekomstige moeders weten het gebruik van foliumzuur. Het effect van vitamine B9 op de ontwikkeling van de foetus is al vele malen beschreven. Het heeft een enorme impact op het verminderen van het risico op neurale buisdefecten (tot 70%).

DHA of Omega-3-zuren tijdens de zwangerschap

De positieve invloed van DHA op de ontwikkeling van zwangerschap en de gezondheid van moeders die borstvoeding geven, is herhaaldelijk beschreven in de medische literatuur. De suppletie wordt vooral aangegeven in de laatste weken van de zwangerschap en de eerste twee levensjaren, wanneer DHA een enorme impact heeft op de ontwikkeling van de hersenen en de oogstructuren. Bovendien helpt het het risico op vroeggeboorte te verminderen.
Volgens Poolse aanbevelingen moeten zwangere vrouwen min. 200 mg DHA per dag, als ze weinig vis consumeren of helemaal niet eten, 400-600 mg, en in het geval van zwangerschap met een verhoogd risico op vroeggeboorte, zelfs 1000 mg DHA per dag.


Video: My Pregnancy Wish :12 Supplementen die de vruchtbaarheid verhogen (Januari- 2022).