Baby

Bloedonderzoek bij kinderen


De bloedtest van een kind is meestal een grote stress voor ouders die rekening moeten houden met de visie van het pijnlijke prikken en huilen van peuters, vaak in combinatie met horror en trauma tijdens daaropvolgend contact met zorgverleners. Hoe bereid je een kind voor op een operatie om de bloedafname snel en gemakkelijk te maken?

Wanneer is de bloedtest van de baby gedaan?

Uw arts zal om een ​​specifieke reden een bloedtest bestellen. Zelden wordt dit onderzoek gedaan als onderdeel van preventie. Meestal is de oorzaak anorexia, buikpijn, bloedarmoede en langzame groei bij een kind. De arts kan een onderzoek bestellen, als de peuter vaak ziek is, wordt allergie vermoed. De bloedtest is een punt in de diagnose van diabetes, hart-, nier-, lever- en longziekten.

Wanneer nodig wordt een bloedtest bij kinderen uitgevoerd. Er zijn hier geen grenzen aan.

Is een verwijzing vereist?

Als we een gratis onderzoek willen doen, is een verwijzing noodzakelijk. Als de test echter privé wordt uitgevoerd, hoeft dit type document niet te worden getoond. De gemiddelde kosten van morfologie zijn 8-10 zloty, de ijzertest is ongeveer 5 zloty, terwijl de allergische test: het maken van elk profiel 120 zloty kost.

Hoe wordt bloed verzameld bij een kind?

Bij pasgeborenen en jonge baby's wordt bloed uit het hoofd genomen, waar de gemakkelijkste toegang tot de bloedvaten is. Bij jonge kinderen wordt daarentegen meestal bloed afgenomen door de vinger (om stress te verminderen die gepaard gaat met de hele procedure). Door met een naald in het kussen te prikken en na het bevestigen van de reageerbuis, wordt de juiste hoeveelheid bloed gemeten voor het testen.

Bij zuigelingen wordt, wanneer meer bloed nodig is (bijvoorbeeld voor allergietesten), bloed uit een ader getrokken, meestal uit de hand. Bij oudere kinderen wordt bloed meestal uit de bocht van de elleboog genomen.

Moet het kind vasten voor de bloedtest?

Kinderen vanaf twee jaar kunnen worden voorbereid op bloedonderzoek, bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat ze vasten. Een kleuter die met een lege buik naar de kliniek kan komen, kan deze uitdaging goed aan. Het is goed om hetzelfde te doen met je éénjarige baby. Dit kan echter moeilijk zijn bij baby's.

Het is de moeite waard om een ​​pauze van 8-9 uur in eten te houden. Kort na het nemen van bloed is het de moeite waard om de baby iets te drinken en te eten te geven. De dag ervoor is het goed om ervoor te zorgen dat uw kind voldoende vloeistof drinkt, vooral bronwater, waardoor het de volgende dag gemakkelijker wordt om bloed op te vangen.

Bloedonderzoek voor kinderen thuis

Het kan nuttig zijn voor uw kind om thuis een bloedtest te laten doen zodra u wakker wordt, bijvoorbeeld door de optie te gebruiken om thuis bloed af te nemen. Tegen een prijs van ongeveer 30-60 zloty, afhankelijk van de stad, kunt u een bloedonderzoek van het kind doen, zonder wachtrijen en extra stress, op een bekende plaats, thuis, waar het kind zich veilig voelt.

Hoe bloeddonatie mogelijk maken?

Sommige ouders komen op het idee om de baby een borst te geven terwijl ze bloed verzamelen om ongemak tijdens de procedure te verminderen. Dit wordt echter niet aanbevolen, omdat dit tot verstikking kan leiden.

Een beter idee is om te proberen u af te leiden wanneer de baby bang is en klaar is om onmiddellijk na de procedure te troosten.

Bloedafname bij een kind

Het krijgen van het bloed van een baby kan een gedoe zijn. De peuter heeft het recht om geïrriteerd, ongeduldig, hongerig of bang te zijn, wat in het gezicht van het wachten op een operatie zijn frustratie en hulpeloosheid van ouders kan vergroten.

Als we de optie om thuis bloed af te nemen niet willen of kunnen gebruiken, is een andere optie om de optie om buiten behandeling de behandelkamer binnen te gaan te gebruiken.

Op sommige plaatsen (vooral in openbare voorzieningen, soms privégebouwen met een contract met de NFZ), is deze regel van toepassing en worden kinderen tot drie jaar het eerst bediend. Zelfs met deze mogelijkheid moeten we rekening houden met de aanwezigheid van andere ouders met kinderen en protesten bij ouderen die vinden dat ze ook buiten gebruik moeten worden gesteld.

Zuigeling bloedafname

Hoewel het afnemen van bloed bij een baby zorgwekkend kan zijn, zijn kinderen vaak niet op de hoogte van wat er gebeurt en kunnen ze de test beter doorstaan ​​dan oudere baby's. Ongeacht wie het bloed afneemt, het is de moeite waard om voor uw eigen gemoedsrust te zorgen en dat het onderzoek op een goede plaats plaatsvindt. Als we overleg plegen, kan het blijken dat een persoon die bekend is uit de bloedafname snel en efficiënt werkt in de kliniek of het afhaalpunt. Het is de moeite waard om erachter te komen wanneer ze de procedure toelaat en accepteert.


Video: demi gaat voor een bloedonderzoek. (Januari- 2022).