Klein kind

Hoesten bij een kind - wat kan het betekenen?


Hoest is een reactie van het zenuwstelsel op irritatie van de luchtwegen. Als gevolg hiervan veroorzaakt het plotselinge bronchospasmen en uitademingsspieren, waardoor afscheiding uit de luchtwegen wordt veroorzaakt - vooral de longen van lucht. Het verschijnt meestal plotseling en onverwacht. Soms is er een lichte enkele hoest en soms is het vermoeiend, waardoor het moeilijk wordt kortademig te ademen.

Is de hoest van een kind gevaarlijk?

Hoe te herkennen of een hoest gevaarlijk kan zijn bij een kind en hoe zijn symptomen te verlichten? De eenvoudigste vorm van hoesten is naar zijn geluid luisteren en het kind observeren, wat helpt bij de juiste diagnose.

Er zijn de volgende soorten hoest:

Droge hoest bij kinderen

Het is extreem vermoeiend vanwege een kind hij heeft het gevoel dat er iets in zijn keel zit en er niet vanaf kan komen. Het draagt ​​niet bij aan slijm, maar het kan ademhalingsproblemen veroorzaken. Een droge hoest verschijnt vaak aan het begin van een verkoudheid, bronchitis, strottenhoofd, luchtpijp, allergieën, verstikking (object of voedsel), evenals wanneer de temperatuur plotseling verandert, bijvoorbeeld wanneer een kind terugkeert van een wandeling in een warm appartement in de winter.

Behandeling van droge hoest bij kinderen

De behandeling voor droge hoest is voornamelijk van hem remmen. Als de hoest u stoort (vooral tijdens de slaap), is het het beste om uw kind te geven hoestsiroop en zorg ook voor de toegang tot verse, vooral koele lucht.

Het is ook de moeite waard om ervoor te zorgen dat de kamer waarin het kind verblijft vochtige lucht heeft om het geïrriteerde keelslijmvlies niet uit te drogen. Constante hydratatie van de keel door het kind vloeistoffen, warm water aan zuigelingen en oudere kinderen te geven, is ook nuttig bij droge hoest water met de toevoeging van citroensap.

Vaak veroorzaakt een droge hoest het kind problemen om de nacht door te slapen, is betraand en moe, in dit geval is het de moeite waard om een ​​citroenmelisse-thee te geven waarmee je 's nachts rustig kunt slapen. Wanneer hoesten kortademigheid veroorzaakt, zijn er significante ademhalingsproblemen, de koorts moet zo snel mogelijk aan de kinderarts worden getoond.

Siropen voor de droge hoest van een kind

  • Supremin (vanaf 2 jaar)
  • DexaPico (vanaf 2 jaar)
  • Sinecod (vanaf 3 jaar)
  • Dagomed Malia (vanaf 6 jaar)
  • Levopront (vanaf 2 jaar, op recept),

Allergische hoest bij een kind

Allergische hoest is een droge hoest, maar met extra aanvallen van kortademigheid en extreem hinderlijk. Meestal niezen en een typische allergische, waterige loopneus verschijnen eerder.

Een allergische hoest is meestal een reactie op het allergeen waardoor het kind allergisch wordt. Er kunnen veel allergenen zijn en het is moeilijk om het duidelijk en onmiddellijk te identificeren. Vaak is het stof, pollen, dierenhaar en zelfs nieuwe meubels of muurverf. Als u denkt dat uw kind een allergische hoest heeft, neem dan zo snel mogelijk contact op met een kinderarts die zal beslissen of u een allergoloog moet zien.

De allergoloog zal het kind onderzoeken, geschikte medicijnen of tests aanbevelen om het allergeen en desensibilisatie te identificeren.

Natte (vochtige) hoest bij een kind

Een natte hoest is zeer karakteristiek omdat het gepaard gaat met het ophoesten van afscheidingen. Het kan ook de oorzaak zijn van braken bij kleinere kinderen die stikken bij frequente slijm. Vaak is het een gevolg van onbehandelde droge hoest.


Video: RS virus - wat gebeurt er in je longen? (Januari- 2022).