Zwangerschap / bevalling

Wat verbaast het meest na het krijgen van een baby?


Je bent negen maanden zwanger. In theorie is het voldoende om u voor te bereiden op wat na de levering wacht. In de praktijk is de lijst van dingen die verrast na de geboorte van een kind erg lang: omdat er niet aan iets werd gedacht, iets anders werd gedacht, waarop er geen antwoord was op populaire websites voor ouders, of in het kleurrijke, vaak geïdealiseerde beeld van moederschap en vaderschap in de pers.

En als acceptatie

Veel moeders zijn verrast hoe natuurlijk ze borstvoeding geven. Plots wordt het deel van het lichaam dat wordt gebruikt voor voeding vergelijkbaar met de hand of het gezicht dat we onthullen en we zien er niets ongewoons aan.
Ondanks de frequente twijfels die je hebt voordat je zwanger wordt of zelfs wanneer je een baby onder je hart draagt, is het meest voorkomende probleem na de bevalling niet om je baby naast zijn broer, schoonvader te voeden en niet te vergeten zijn moeder of vriend. Deze activiteit wordt zo natuurlijk en gewoon dat het soms zelfs bij moeders zelf verrast. Paradoxaal genoeg wordt het ervaren als een grotere schaamte voor de omgeving, geliefden die vaak niet weten waar ze moeten kijken als een vrouw de baby tegen haar borst legt.

B als een buik

Even grote verrassing kan het uiterlijk van de buik zijn, die na de bevalling nog steeds vrij groot is. Het is zo groot dat het onmogelijk wordt om je favoriete broek aan te trekken en zwangerschapskleding blijft noodzakelijk. Aan de andere kant kun je na een paar maanden plotseling je voeten zien.
Veel moeders, als ze terugkeren naar foto's die een paar weken na de bevalling zijn genomen, kunnen niet geloven dat ze er zo uitzagen en zo snel slaagden ze erin terug te keren naar hun vorige gewicht of dicht bij het oorspronkelijke gewicht.
Een extra verrassing is ook buikpijn bij borstvoeding in de eerste weken na de bevalling, waarbij het maandverband moet worden vervangen.

D zoals grote borsten

Dit is meestal een van de leukste verrassingen. Plots zie je dat de vormen veranderen. Borstbeeld tijdens borstvoeding gewoon genot, vooral als je kleine kopjes droeg voor de zwangerschap. Na de bevalling kun je vaak bogen op maat D of zelfs groter. Het dragen van blouses met een halslijn wordt een plezier ...

E zoals energie

Na de bevalling ben je moe, maar door het teveel aan emoties kun je meestal niet in slaap vallen. Hij valt op zijn gezicht van uitputting, maar het zien van een zoete slapende baby is aantrekkelijker. Zelfs de grootste slapers kunnen normaal functioneren met intermitterende slaap gedurende meerdere uren en 24 uur per dag in volledige paraatheid. Het is verrassend hoeveel kracht je kunt hebben voor iemand die je maar een paar uur / dagen / weken hebt bekeken.

K zoals kak

Er is geen tekort aan revolutie in het denken in dit onderwerp. Er zijn er zoveel dat je er een boek over zou kunnen schrijven, omdat een kind dat borstvoeding krijgt op een dag tot een dozijn keer kan poepen, omdat de kak vloeibaar is en in het begin pikzwart, omdat het in de eerste weken niet stinkt, omdat haar aanwezigheid of afwezigheid zo stressvol kan zijn ...

M als echtgenoot

Er kan een man zijn, er kan een begane grond zijn. Na de bevalling verrassen mannen ons vaak op veel manieren. Degenen die als dood hebben geslapen, gaan de uitdaging aan en gaan 's nachts naar de baby. Sommigen stoppen zelfs met snurken alsof ze onbewust bang zijn om het kind te wekken.
Plots blijkt dat velen die nog niet de keuken zijn binnengekomen, hun weg vinden naar de pan en potten. Er is geen tekort aan degenen die de juiste knoppen in de wasmachine vinden. Er zijn ook mensen die voor het eerst emotie tonen, huilen bij de geboorte van een zoon of dochter, wat een verrassing is, niet alleen voor hen, maar ook voor partners. Ook om deze reden dat het niet wordt geassocieerd met schaamte en zo natuurlijk is ...

N zoals nooit meer

Enkele dagen na de bevalling voelt men vaak pijn bij zichzelf: men herinnert zich de hele bevallingsactie min of meer gedetailleerd. Je bent moe, je ervaart weeën en je belooft jezelf nooit meer: ​​geen kinderen meer, geen pijn meer en dit soort lijden.
U kunt uw resolutie maanden of zelfs jaren behouden. Uiteindelijk komt echter meestal het moment (hoewel dat natuurlijk niet hoeft) wanneer je het gevoel hebt dat je een ander kind wilt hebben. Soms blijft dit verlangen in de sfeer van dromen, andere keren wordt het gerealiseerd.

Oh hoe stuiterend

Het zal je misschien verbazen dat veel verloskundigen zeggen dat je je baby niet hoeft te stuiteren na de borstvoeding en dat de baby niet altijd terugkaatst. De waarheid is dat veel afhangt van hoe het kind eet en in welk ontwikkelingsstadium hij zich bevindt. Als het hebzuchtig is en er veel melk uit de borst stroomt, is het noodzakelijk om het kind te stuiteren. Als het ouder is en nog meer rechtop kan zitten en lopen, is het waarschijnlijk niet nodig, omdat het kind gewoon stuitert, zonder uw extra inspanningen. Bij borstvoeding 's nachts, wanneer de baby vaak in slaap eet, is boeren niet nodig. Het is niet de moeite waard om de baby op deze manier wakker te maken.

P voor reizen

Het is voldoende dat hij meer dan twee uur met het kind ergens buiten het huis wil verhuizen, en de noodzaak om logistieke vaardigheden aan te tonen kan verbazen. Het is niet genoeg om één tas voor vakantie te hebben, u moet er een paar meenemen en rekening houden met de massa situaties en omstandigheden die zich kunnen voordoen. Voor een paar maanden kun je misschien niet eens geloven dat het kind uiteindelijk zal gaan lopen, praten en eten wat de volwassenen hebben, wat de beweging enorm vergemakkelijkt (natuurlijk, als het gaat om het aantal items dat op een reis wordt meegenomen, hoewel dit niet altijd is ...).

S zoals betekenis

Voor de geboorte lijken veel dingen belangrijk. Je hebt een baan of passie waaraan je veel tijd besteedt. Ze kijken verbaasd naar schreeuwende baby's en ouders die min of meer geduldig proberen ze te kalmeren. Ze worden gezien vanuit de ooghoek wanneer we vrienden ontmoeten met een glimlach. We genieten van een gratis moment over het boek, brengen tijd door met hardlopen of naar de sportschool gaan. Het leven is perfect of bijna ideaal. Tot je begint na te denken over je kind.
Wanneer een baby wordt geboren, is het misschien niet meteen, maar uiteindelijk wordt opgemerkt dat we, in tegenstelling tot wat eerder werd gedacht, aan het veranderen zijn. We zijn rustiger, we hebben meer geduld, zeker meer kracht. Een verrassing is wat we vroeg of laat ontdekken dat ons leven nu pas zinvol is. We kunnen ons niet herinneren wat het vroeger was en hoe we hadden kunnen leven zonder die kleine chip die we nu aan onze zijde hebben.

Het is als verlangen

Verlangen wordt met het kind geboren. Zelfs als we gaan ontspannen en ons alleen een vrouw voelen of de charmes van het alleen met ons twee herontdekken, blijft het achter in het hoofd. Hij is bij ons, zelfs in onze gedachten en we missen gewoon. We moeten leren om andere mensen te vertrouwen om ons kind te verzorgen en iets anders dan zichzelf te doen. Het is moeilijk. Verlangen en angst zijn nog groter als we weer aan het werk gaan. Zelfs als werk een passie is en we onze professionele taken met veel plezier uitvoeren ...

De bovenstaande lijst kan veel langer zijn. Beste ouders, willen jullie het afmaken? Schrijf over uw indrukken in de reacties.


Video: Zwangere Temptation-Channah krijgt bakken met kritiek - RTL BOULEVARD (Januari- 2022).